Kupovni müsli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Ovaj doručak uz malo mašte mogu voljeti i vaši mališani.

Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg onda možete koristiti više dana. Granolu možete kombinirati s jogurtom ili mlijekom, možete dodati i kefir. Ja osobno najviše volim s jogurtom. Po želji možete dodati i svježe voće poput jagoda ili malina. Ako razmišljate koji jogurt koristiti neka to bude gusti, kremasti jogurt koji će se savršeno uklopiti  uz granolu, ja osobno koristim Tonka planinski jogurt.

Kod izrade granole bitno je da orašaste plodove dodate prije pečenja, a čokoladu, grožđice i ostale dodatke poslije. U nastavku pročitajte recept za savršenu domaću granolu.

Sastojci

  • 150 grama Tonka planinskog jogurta
  • 10 dag zobenih pahuljica
  • 80 grama orašastih plodova (orasi, lješnjaci, indijski oraščić, bademi)
  • 2 žlice grožđica
  • 5 žlica meda
  • 2 žlice maslaca
  • 2 – 3 jagode

Priprema

Pećnicu zagrijte na 140°C.

Orašaste plodove usitnite.

Med i maslac otopite na laganoj vatri te prelijte preko mješavine zobenih pahuljica i orašastih plodova. Promiješajte.

Smjesu stavite u manji kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte. Pecite dok granola ne dobije laganu smeđu boju, nekih 20ak minuta. Kada je granola pečena dodajte grožđice.

Pustite da se ohladi te razlomite na manje komadiće. Poslužite ju uz kremasti jogurt u kojeg dodate očišćene, oprane i sitno narezane jagode.

Planinski jogurt u izvedbi poznate food blogerice Mama Drama.

Jer mame biraju uvijek najbolje!