Doručak nam treba biti najvažniji obrok u danu. Prestanite se dvoumiti što biste pojeli, već sjedinite sve najdraže sastojke u jednu čašu. Napravite jednostavnu granolu sa svojim najdražim sastojcima i uživajte u svakom zalogaju!

SASTOJCI:

  • Zobene pahuljice
  • Agavin sirup
  • Med
  • Bademi
  • Lješnjaci
  • Pakiranje jagoda
  • Tonka kefir 200g
  • Tonka svježji sir (posni ili polumasni) 250g
  • Par komada Plazma keksa

Izrada domaće granole:

Orašasto voće stavite peći 10 minuta, zatim ohladite.

Bademe i lješnjake skupa sa zobenim pahuljicama grubo usitnite.

 

Priprema:

Svježji sir izmiješajte sa kefirom i zasladite sa agavinim sirupom po želji.

U čaše ili posudice za desert stavite na dno granolu, pa ulijte kefir pomiješan sa sirom.

Jagode očistite od peteljki i ubacite ih u blender dok se potpuno ne usitne. Po želji možete zasladiti sa agavinim sirupom.

Dobivenim preljevom od jagoda prelijte svoj desert i posujte preko njega malo mljevenog keksa.

Dobar tek!

Izvor: Food blogerica Dalmatian things with Nina