Sastojci za prhko tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g hladnog maslaca (isjeckanog na kockice)
  • 1 jaje
  • 1/4 žličice soli

Sve sastojke ubaciti u multipraktik i pulsirati dok se ne poveže u smjesu, ako je potrebno dodajte žlicu-dvije hladne vode. Tijesto omotajte prianjajućom folijom i stavite na hlađenje.
 

Sastojci za nadjev:

  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje Tonka
  • sol i papar po ukusu
  • 50 gr ribanog parmezana
  • 100 gr dimljenog lososa
  • kopar

Upute:
Jaja dobro razmutite, dodajte sol i papar, parmezan i kiselo vrhnje pa mutite do glatke smjese. Dodajte nasjeckani kopar. Tijestom obložite pleh za pečenje. Izbockajte ga vilicom. Po tijestu natrgajte komade dimljenog lososa i prelijte smjesom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta. Dobar tek!

Izvor: Food blogerica Ave Dulcis