Sastojci:

  • 2 čašice Tonka slatkog vrhnja
  • 1 pakiranje piškota (200 g)
  • 2 žumanjka
  • 250 g mascarponea
  • 4 žlice šećera u prahu
  • srž jedne mahune vanilije
  • 4 žlice namaza od lješnjaka
  • 200 ml jake kave + 2 žlice ruma
  • za dekoraciju, po želji: kakao u prahu, amareto keksi ,čokoladne strugotine ili bobičasto voće

Priprema:

Pripremiti  kalup za pečenje kruha i obložiti ga prianjajućom folijom. Žumanjke odvojite i miksajte sa šećerom i vanilijom do svjetle kreme pa dodajte mascarpone. Slatko vrhnje istucite pa dodajte u kremu. Kekse uronite u mješavinu kave i ruma pa njima prekrijte dno kalupa. Prekrijte 1/4 kreme pa dodajte novi sloj namočenih keksa, prekrijte opet kremom pa rasporedite namaz od lješnjaka. Slažite dok ne potrošite kremu i piškote. Tiramisu stavite u zamrzivač da se stisne. Sat vremena prije posluživanja izvadite ga u hladnjak, ukrasite kakao prahom, keksima i čokoladnim strugotinama.

Autor recepta: Ave Dulcis