180g, 3,2% m.m., PS Čaša

SASTOJCI: 

pasterizirano mlijeko s 3,2 % m.m., jogurtna kultura (S. Thermophilus, L. Bulgaricus)

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,2 % m.m. i 8,5 % suhe tvari. Tako pripremljeno mlijeko se homogenizira i pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 do 10 minuta nakon čega slijedi cijepljenje jogurtnom kulturom pri temperaturi od 42 do 43 °C. Nakon 10 minutnog miješanja cijepljeno mlijeko se toči u čašice na stroju tipa Trepko i fermentira u komori na temperaturi od 42 °C 3-4 sata. Nakon postizanja pH vrijednosti <4,6, proizvod se hladi na +4°C.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 250 kJ / 60 kcal
MASTI 3,2 g
Od kojih zasićene masne kiseline 2,0 g
UGLJIKOHIDRATI  4,4 g
Od kojih šećeri 4,4 g
BJELANČEVINE 3,3 g
SOL 0,2 g
KALCIJ 125 mg 15% PU*

* PU= preporučeni iznos
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija