180g, 3,9 % m.m., PS Čaša

SASTOJCI: 

pasterizirano punomasno mlijeko s 3,9 % m.m. , pripravak vanilije 18% (voda, šećer, ekstrakt vanilije, modificirani škrob, bojilo: beta   karoten), mliječni proteini, jogurtna kultura (S. Thermophilus, L. Bulgaricus)

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,9 % m.m. te mu se dodaju mliječni proteini do 9,0 % suhe tvari. Tako pripremljeno mlijeko se homogenizira i pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 minuta nakon čega slijedi  umješavanje pripravka vanilije  i cijepljenje jogurtnom kulturom pri temperaturi od 37 do 38 °C. Nakon 10 minutnog miješanja cijepljeni pripravak se toči u čašice na stroju tipa Trepko i fermentira u komori na temperaturi od 38 °C 5-6 sati.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 382 kJ / 91 kcal
MASTI 3,1 g
Od kojih zasićene masne kiseline 2,1 g
UGLJIKOHIDRATI  12,7 g
Od kojih šećeri 12,0 g
BJELANČEVINE 3,0 g
SOL 0,15 g