200g, 3,2% m.m., PS Čaša

SASTOJCI: 

pasterizirano mlijeko s 3,2 % m.m., kefirna kultura

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g
ENERGIJA 255 kJ / 60 kcal
MASTI 3,2 g
Od kojih zasićene masne kiseline 2,0 g
UGLJIKOHIDRATI  4,4 g
Od kojih šećeri 4,4 g
BJELANČEVINE 3,3 g
SOL 0,2 g

Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

Pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,2 % m.m. i 8,5 % suhe tvari. Tako pripravljeno mlijeko se homogenizira i pasterizira na temperaturi 95 ºC 5 min. nakon čega slijedi nacijepljivanje s kefirnom kulturom pri 34 ºC. Nacijepljeno mlijeko fermentira 12-15 sati dok pH ne padne na 4,5 nakon čega se kefir miješa i hladi na 18 ºC te puni u čašice.