180g, 3,2% m.m., PS Čaša

SASTOJCI: 

 pasterizirano mlijeko s 3,2 % m.m., jogurtna kultura (S. Thermophilus, L. Bulgaricus)

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,2 % m.m. i 8,5 % suhe tvari. Tako pripremljeno mlijeko se homogenizira i pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 do 10 minuta nakon čega slijedi cijepljenje jogurtnom kulturom pri temperaturi od 38 °C. Cijepljeno mlijeko fermentira 12-15 sati dok pH ne padne na 4,5 nakon čega se jogurt miješa i hladi na 25 °C. Slijedi punjenje u čašice na stroju tipa Trepko.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 250 kJ / 60 kcal
MASTI 3,2 g
Od kojih zasićene masne kiseline 2,0 g
UGLJIKOHIDRATI  4,4 g
Od kojih šećeri 4,4 g
BJELANČEVINE 3,3 g
SOL 0,2 g
KALCIJ 125 mg 15% PU*

* PU= preporučeni iznos
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.