125g, 3,9 % m.m., PS Čaša

SASTOJCI: 

pasterizirano punomasno mlijeko s 3,9 % m.m., pripravak banane 15% (šećer, banana pire 22%, voda, kalcijev laktat, modificirani kukuruzni škrob, vitamini: A,C,D,E, aroma, bojilo: riboflavin), šećer, inulin 1,6 %, modificirani kukuruzni škrob, zgušnjivači: želatina, guar guma, jogurtna kultura (S. Thermophilus, L. Bulgaricus)

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,9 % m.m. te mu se dodaju šećer, inulun, modoficirani kukuruzni škrob, zgušnjivači: želatina, guar guma. Tako pripremljeno mlijeko se pasterizira i homogenizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 minuta nakon čega slijedi  cijepljenje jogurtnom kulturom pri temperaturi od 35 do 36 °C. Fermentacija traje 12-15 sati, odnosno dok pH vrijednost ne padne ispod 4,5. Kada je fermentacija gotova, jogurt se izmješa i preko statičkog miksera (in line) slijedi miješanje jogurta i voćnog pripravka i točenje u čašice na stroju tipa Trepko.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 434 kJ / 103 kcal
MASTI 3,3 g
Od kojih zasićene masne kiseline 2,3 g
UGLJIKOHIDRATI  15,6 g
Od kojih šećeri 14,5 g
BJELANČEVINE 2,9 g
SOL 0,1 g
Vitamin A 160 µg (20 % PU)
Vitamin D 1 μg (20% PU)
Vitamin E 2 mg (165 PU) 
Vitamin C 12 mg (15% PU)
KALCIJ 156 mg (19% PU)

PU=preporučeni dnevni unos