0,5L, 1,0% m.m., TetraPak

SASTOJCI: 

Mlijeko s 1,0% m.m, šećer, kakaov prah smanjene masti 1,5 %, zgušnjivač: karagenan

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

Pasterizirano mlijeko se tipizira na 1,0 % m.m. i 8,5 % suhe tvari bez masti nakon čega mu se dodaju šećer, kakaov prah i zgušnjivač karagenan. Zatim ide na kratkotraju sterilizaciju i homogenizaciju na °C kroz 4 sekunde, hladi na temperaturu punjenja 25 ºC, toči na stroju tipa Tetrapak i skladišti u ambijentalnim uvjetima.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 293 kJ / 41 kcal
MASTI 1,3 g
Od kojih zasićene masne kiseline 0,8 g
UGLJIKOHIDRATI  10,8 g
Od kojih šećeri 8,2 g
BJELANČEVINE 3,6 g
SOL 0,4 g