1L, 3,2% m.m., TetraPak

SASTOJCI: 

Pasterizirano mlijeko s 3,2 % m.m.

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

Pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,2 % m.m. i 8,5 % suhe tvari nakon čega se homogenizira i kratkotrajno pasterizira na 124°C kroz 2 sekunde, hladi na temperaturu punjenja +4 ºC, toči na stroju tipa Tetrapak i skladišti u rashladnoj komori na +4 ºC.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 253 kJ / 41 kcal
MASTI 3,2 g
Od kojih zasićene masne kiseline 2,2 g
UGLJIKOHIDRATI  4,7 g
Od kojih šećeri 4,5 g
BJELANČEVINE 3,2 g
SOL 0,2 g
KALCIJ 120 mg 15% PU*

* PU= preporučeni iznos za prosječnu odraslu osobu (8400 KJ/2000 kcal)
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija