1L, 1,6% m.m., TetraPak

SASTOJCI: 

sterilizirano i homogenizirano mlijeko s 1,6 % m.m

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

pasterizirano mlijeko se tipizira na 1,6 % m.m. i 8,5 % suhe tvari bez masti nakon čega se homogenizira i sterilizira na 138°C kroz 2 sekunde, hladi na temperaturu punjenja 25 ºC, toči na stroju tipa Tetrapak i skladišti u ambijentalnim uvjetima.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 194 kJ / 47 kcal
MASTI 1,6 g
Od kojih zasićene masne kiseline 1,1 g
UGLJIKOHIDRATI  4,7 g
Od kojih šećeri 4,5 g
BJELANČEVINE 3,2 g
SOL 0,2 g
KALCIJ 120 mg 15% PU*

* PU= preporučeni iznos za prosječnu odraslu osobu (8400 KJ/2000 kcal)
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija