70g, 30% m.m., PS Zdjelica

SASTOJCI: 

Pasterizirano vrhnje s 32% m.m., obrano mlijeko u prahu, mliječni proteini, sol 0,57%, kukuruzni škrob, stabilizatori: karagenan, brašno smjenenki rogača, mljekarska kultura

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

Od pasteriziranog mlijeka se obire vrhnje s 32% mliječne masti. Vrhnje se cijepi s mljekarskim kulturama i fermentira do postizanja pH vrijednosti od 4,5. Tako fermentirano vrhnje se zagrijava i dodaju mu se  mliječni proteini, obrano mlijeko u prahu, sol, kukuruzni škrob, stabilizatori: karagenan, brašno sjemenki rogač. Smjesa se zagrijava do 70 ºC i termizira 15 minuta. Zatim se pristupa punjenju u odgovarajuću ambalažu na stroju tipa Trepko (vruće punjenje), a nakon punjenja proizvod mora odležati na temperaturi od 4 do 8 ºC minimalno 12 sati.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 1266 kJ / 307 kcal
MASTI 30,0 g
Od kojih zasićene masne kiseline 19,6 g
UGLJIKOHIDRATI  5,4 g
Od kojih šećeri 2,8 g
BJELANČEVINE 3,8 g
SOL 0,7 g

Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.