500g, 3,2% m.m., PS Zdjelica

SASTOJCI: 

Pasterizirano mlijeko, kombinacija mljekarskih kultura, sirilo

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

Mlijeko se pasterizira na temperaturi od 85 °C kroz 1,5 s te se prima u Schulenburgove kade za proizvodnju svježeg sira i cijepi s kombinacijom mljekarskih kultura i sirilom na temperaturi od 27 – 29 °C. Kada je pH gruša oko 6,1 - 6,2, oko 5-6 sati nakon cjepljenja, sirni gruš se reže harfom io ostavlja na daljnjoj fermentaciji do narednog jutra dok pH ne padne na 4,5, kada se gruš preša i vadi iz kada te puni u ambalažu.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 373 kJ / 89 kcal
MASTI 3,2 g
Od kojih zasićene masne kiseline 2,1 g
UGLJIKOHIDRATI  3,5 g
Od kojih šećeri 3,5 g
BJELANČEVINE 11,5 g
SOL 0,2 g

Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.