150g, 12% m.m., PS Čaša

SASTOJCI: 

pasterizirano vrhnje s 12 % m.m., kombinacija mljekarskih kultura

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

od pasteriziranog mlijeka obire se vrhnje s 12 % mliječne masti te se pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 minuta. Tako pripravljeno vrhnje se cijepi maslačnom kulturom na temperaturi od 29 do 31°C. Nakon 10 minutnog miješanja cijepljeni pripravak se toči u čašice na stroju tipa Trepko i fermentira u komori na temperaturi od 29 - 31°C oko 15 sati., odnosno dok ne postigne odgovarajuću pH vrijednost. Fermentacija se prekida hlađenjem na +4 do +8 °C.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 570 kJ / 138 kcal
MASTI 12,0 g
Od kojih zasićene masne kiseline 9,0 g
UGLJIKOHIDRATI  4,4 g
Od kojih šećeri 4,3 g
BJELANČEVINE 3,0 g
SOL 0,2 g