180g, 16% m.m., PS Čaša

SASTOJCI:

pasterizirano vrhnje s 16 % m.m., kombinacija mljekarskih kultura

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

od pasteriziranog mlijeka obire se vrhnje sa 16 % mliječne masti te se pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 minuta. Tako pripravljeno vrhnje se cijepi maslačnom kulturom na temperaturi od 29 do 31°C i nakon 10 minutng miješanja se toči u čašice na stroju tipa Trepko. Fermentira u čašicama na temperaturi od 29-31 °C kroz 15 sati, odnosno dok pH ne padne ispod 4,5, nakon čega slijedi hlađenje na temperaturi 4-8 ºC.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 709 kJ / 172 kcal
MASTI 16,0 g
Od kojih zasićene masne kiseline 11,2 g
UGLJIKOHIDRATI  4,1 g
Od kojih šećeri 3,9 g
BJELANČEVINE 2,8 g
SOL 0,2 g