400g, 21%, PS Čaša

SASTOJCI: 

pasterizirano vrhnje s 21 % m.m., kombinacija mljekarskih kultura

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g
ENERGIJA 893 kJ / 216 kcal
MASTI 21,0 g
Od kojih zasićene masne kiseline 14,5 g
UGLJIKOHIDRATI  4,5 g
Od kojih šećeri 1,0 g
BJELANČEVINE 2,4 g
SOL 0,2 g

Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

Od pasteriziranog mlijeka obire se vrhnje sa 21 % mliječne masti te se pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 minuta. Tako pripravljeno vrhnje se cijepi maslačnom kulturom na temperaturi od 29 do 31°C i fermentira dok ne postigne pH vrijednost od 4,5. Nakon toga se miješa i hladi na 25 °C i toči u čašice.