500g, 30% m.m., TetraPak

SASTOJCI: 

vrhnje s 30 % m.m, modificirani škrob, emulgator E472e, zgušnjivači: ksantan guma, karagenan, regulator kiselosti: E339

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

od pasteriziranog mlijeka se obire vrhnje sa 2  % m.m. i pasterizira se na 95 ºC 5 min. Zatim se umješavaju aditivi i tako pripremljeno vrhnje ise homogenizira i kratkotrajno sterilizira na 135 ºC 2 s, toči na stroju tipa Tetrapak i skladošti u ambijentalnim uvjetma.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 907 kJ / 220 kcal
MASTI 20,0 g
Od kojih zasićene masne kiseline 15,1 g
UGLJIKOHIDRATI  3,3 g
Od kojih šećeri 2,8 g
BJELANČEVINE 3,7 g
SOL 0,3 g