500g, 35% m.m., TetraPak

SASTOJCI: 

vrhnje s 35 % m.m, zgušnjivač: karagenan

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

pasterizirano mlijeko se tipizira na 1,0 % m.m. i 8,5 % suhe tvari bez masti nakon čega mu se dodaju šećer, kakaov prah i zgušnjivač karagenan. Zatim ide na kratkotraju sterilizaciju i homogenizaciju na °C kroz 4 sekunde, hladi na temperaturu punjenja 25 ºC, toči na stroju tipa Tetrapak i skladišti u ambijentalnim uvjetima.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 1402 kJ / 60 kcal
MASTI 35,8 g
Od kojih zasićene masne kiseline 24,9 g
UGLJIKOHIDRATI  3,1 g
Od kojih šećeri 2,6 g
BJELANČEVINE 2,4 g
SOL 0,2 g