Iako je zlatno doba vila i vilinskih bića odavno prošlo, još uvijek nailazimo oko nas na tragove magije, pogotovo u ovo blagdansko doba godine. To je vrijeme onih koji čuvaju i štite svijet prirode i ljudi svojim čarobnim moćima, kao što je naša vila Tonka koja nas daruje najsvježijim domaćim mlijekom, a naš dragi food-mađioničar Hungry Mile receptom za ovu jednostavnu i predivnu tortu.

SASTOJCI
Biskvit:
100 ml Tonka svježeg mlijeka
4 jaja
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
1 limun (korica)

Kokos fil:
500 ml Tonka svježeg mlijeka
1 žlica ruma
1 bourbon vanili šećer (ili obični)
6 žlica šećera
10 dkg kokosa
3 žlice oštrog brašna

Glazura:
10 dkg tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja Tonka
kokos po vrhu

PRIPREMA
Krema:

1. U manji lonac dodajte mlijeko, rum i šećere (naribajte i tonku ako ju koristite), te zagrijte na srednje jakoj vatri.
2. U međuvremenu u drugoj zdjeli pomiješajte kokos i brašno.
3. Kada je mlijeko zakuhalo, smanjite vatru i uz stalno miješanje dodajte kokos i brašno. Ostavite da se hladi.

Biskvit:
Zagrijte pećnicu na 180C, kalup obližite papirom za pečenje i premažite i dno i stranice s malo ulja.
1. U posebne zdjele odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte 4 žlice šećera i umutite ih u čvrst snijeg.
2. Žumanjcima dodajte 4 žlice šećera i vanili šećer pa ih miksajte dok ne posvijetle. Dodajte im mlijeko i ulje te promiješajte.
4. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, te ih postepeno umiješajte u smjesu.
5. Dodajte naribanu koricu limuna i snijeg od bjelanjaka te ih lagano umiješajte.
6. Polovicu smjese izlijte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano ne porumeni.
7. Izvadite koru iz pećnice, te ravnomjerno rasporedite od prije skuhanu kremu. Po kremi rasporedite preostalu biskvit smjesu i pecite još 20 minuta, probajte štapićem ili čačkalicom.

Glazura:
1. U manjem lončiću zagrijte vrhnje i dodajte mu razlomljenu čokoladu. Nastavite miješati dok se čokolada ne otopi.
2. Po ohlađenoj torti rasporedite prohlađenu glazuru i ostavite u frižider 2 - 3 sata na hlađenje.
3. Kao ukras tortu pospite s kokosom. Po želji kokos tostirajte. (Zagrijte dublju tavu, te na jakoj vatri uz često okretanje tostirajte do željene boje.)

Autor recepta: Hungy Mile