Sastojci:
Kora:

  • 80g mljevenih badema
  • 120g oštrog brašna
  • 100g maslaca
  • 1 jaje
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 1 žlica Tonka kiselog vrhnja

Krema:

  • 500g Tonka svježeg sira
  • 3 jaja
  • 1 Tonka Planinski jogurt vanilija
  • 3 žlice tekućeg meda (bagrem)
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • naribana korica naranče

Priprema:
Brašno, bademe i prašak za pecivo utrljajte s maslacem, potom dodate jaje i vrhnje i umjesite glatko tijesto. Pustite u frižideru 20ak min i razvaljajte. Tijesto probodete vilicom vise puta i pecite 15 min na 180 stupnjeva. Dok se peče umješajte sve sastojke za kremu. Nakon 15 min, prelijte s kremom i pecite jos 30 minuta. U slast!

Autorica recepta: Anika Makovac (@greenie_by_anika)