Sastojci za prhko tijesto:
- 200 g brašna
- 30 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 100 g maslaca
Priprema:
Umiješati brašno, prašak za pecivo i maslac, potom sve ostalo. Pustiti da odmori u frižideru 30 min. Razvaljati, smjestiti u kalup (26 cm) i izbockati vilicom. Peći na 180 stupnjeva - 20 minuta.
Sastojci za kremu od vanilije:
- 250 g Tonka sira za kolače
- 2 Tonka planinska jogurta od vanilije
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Sve izmiksati i uliti na podlogu nakon 20 min pečenja i peći još 25 min.
Ohladiti pitu.
Sastojci za kremu od čokolade:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 250 g slatkog vrhnja Tonka
Priprema:
Zagrijte vrhnje, prelite preko nalomljene čokolade i izmiješate. Prelijete preko bijele kreme kad se pita ohladi. Ukrasite jagodama.
Autorica recepta: Anika Makovac (@greenie_by_anika)
