Sastojci za prhko tijesto:

  • 200 g brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca

Priprema:

Umiješati brašno, prašak za pecivo i maslac, potom sve ostalo. Pustiti da odmori u frižideru 30 min. Razvaljati, smjestiti u kalup (26 cm) i izbockati vilicom. Peći na 180 stupnjeva - 20 minuta.

Sastojci za kremu od vanilije:

  • 250 g Tonka sira za kolače
  • 2 Tonka planinska jogurta od vanilije
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema: 

Sve izmiksati i uliti na podlogu nakon 20 min pečenja i peći još 25 min.
Ohladiti pitu.

Sastojci za kremu od čokolade:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 250 g slatkog vrhnja Tonka

Priprema:

Zagrijte vrhnje, prelite preko nalomljene čokolade i izmiješate. Prelijete preko bijele kreme kad se pita ohladi. Ukrasite jagodama. 

 

Autorica recepta: Anika Makovac (@greenie_by_anika)