Sastojci (za 20 kom pužića):

  • 40 listova rižinog papira
  • 500 g Tonka domaćeg sira sa vrhnjem
  • 150 g Tonka kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 300 g špinata (skuhanog i nasjeckanog sa 2 žlice maslinovog ulja, malo soli i 3 dcl vode za umočiti listove)

Priprema:
Prvo odvojite sastojke za premaz pužića prije pečenja, 50 g kiselog vrha pomiješajte s jajem i malo soli. Pripremite punjenje svih ostalih sastojaka.
Upalite pecnicu na 200 C i pripremite jedan veliki duboki tanjur u koji cete staviti vodu, sol i maslinovo ulje. Za jednog puzica imate dva lista rizinog papira. Oba lista uronite u tekućem i pustite cca 10 sek dok potpuno ne omeksaju. Potom ih prebacite na drugi tanjur i napunite nadjevom, 1-2 zlice i zamotajte kao da se radite strudlu, pa uvučite krajeve i formirajte u obliku puzica. Listovi su vrlo podatni za oblikovanje jer su mokri. Prebacite ih na pleh, povrh premazite sa malo smjese kiselog vrha i jaja i pecite oko 50 min na 180 C.

 

Autorica: Iva Tomić Smojver @sportlysweet