Sastojci:
- 2 čašice Tonka slatkog vrhnja
- 1 pakiranje piškota (200 g)
- 2 žumanjka
- 250 g mascarponea
- 4 žlice šećera u prahu
- srž jedne mahune vanilije
- 4 žlice namaza od lješnjaka
- 200 ml jake kave + 2 žlice ruma
- za dekoraciju, po želji: kakao u prahu, amareto keksi ,čokoladne strugotine ili bobičasto voće
Priprema:
Pripremiti kalup za pečenje kruha i obložiti ga prianjajućom folijom. Žumanjke odvojite i miksajte sa šećerom i vanilijom do svjetle kreme pa dodajte mascarpone. Slatko vrhnje istucite pa dodajte u kremu. Kekse uronite u mješavinu kave i ruma pa njima prekrijte dno kalupa. Prekrijte 1/4 kreme pa dodajte novi sloj namočenih keksa, prekrijte opet kremom pa rasporedite namaz od lješnjaka. Slažite dok ne potrošite kremu i piškote. Tiramisu stavite u zamrzivač da se stisne. Sat vremena prije posluživanja izvadite ga u hladnjak, ukrasite kakao prahom, keksima i čokoladnim strugotinama.


Autor recepta: Ave Dulcis