Sastojci za nadjev:

  • 250 g Tonka svježeg sira
  • 2 žlice Tonka planinskog jogurta vanilija
  • 1 jaje
  • korica polovice limuna
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice šećera
  • 200 g malina + 2 vanilin šećera
  • 100 g mljevenih keksiju (npr. digestive)
  • 2 dl slatkog vrhnja


Priprema:

Pomiješajte sir, jogurt, jaje, koricu limuna, šećer i vanilin šećer. Maline prokuhajte s 2 vanilin šećera i pustite da prohlade. Nadjev za štrudlu slažete tako da na tijesto stavite smjesu sa sirom, zatim na sir mljevene kekse i pokraj sira uzdužno naslažete nadjev od malina. Zarolajte štrudlice, preselite ih u nauljeni lim za pečenje, prelijte slatkim vrhnjem i po želji gore pobacajte maline ili prošarajte džemom.

Pecite na 180°C cca 30 min pa pojačajte na 200°C i pecite dok ne porumeni.

 

Autorica recepta: Tamara Sitar @tamarasita