Slane ili slatke, američke ili tanke, rolane ili u trokutu, punjene i zapečene ili samo namazane najdražim namazom – ma tko ne voli palačinke?
Pogotovo ako su napravljene s kraljicom mliječnih proizvoda - s našim domaćim Tonka svježim mlijekom sa hrvatskih pašnjaka, novo redizajniranog dizajna i odlikovano ove godine nagradom "Odabrale mame".  Jer samo mame znaju što je najbolje za svoje obitelji! Evo i našeg provjerenog recepta za mekane palačinke bez šećera, koji je jako jednostavan za zapamtiti jer je sve x4 ;)

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 jaja
  • 400 g brašna
  • 4 dcl. Tonka svježeg mlijeka mlijeka
  • 4 dcl. mineralne vode
  • 4 žlice ulja
  • malo soli
  • vanilin šećer

Priprema:
Jaja blago umutiti pa dodati polovicu brašna i mlijeka i sve dobro sjediniti. Dodati zatim drugu polovicu te malo soli, vanilin šećer (po želji i običnog šećera) i ulje pa ujednačiti smjesu. Na kraju dodati mineralnu (po mogućnosti svježe otvorenu) i sve dobro promješati ručno ili u blenderu/mikseru. Dobar tek!