Sastojci za nadjev:

  • 250 g Tonka svježeg sira
  • 300 g očišćene i ocijeđene naribane butternut tikve
  • 1 naribana i dobro ocijeđena tikvica
  • 1 čajna žličica soli
  • 70 g maslaca (ili domaće svinjske masti)
  • 2 jaja
  • 1 žlica vrhnja (po potrebi)
  • kopar po želji

Priprema:
Pomiješajte tikvu, tikvicu, svježi sir i sol pa u smjesu dodajte vruću mast. Dodajte 2 jaja i začinite koprom. Ako vam se čini da je smjesa pregusta, slobodno dodate kiselog vrhnja. Kore za bučnicu premažite nadjevom pa zarolajte i prebacite u nauljeni lim za pečenje. Premažite maslacem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C otprilike 25 min. Pred kraj pečenja povisite temperaturu par minuta na 220°C kako bi bučnica dobila lijepu boju.

 

Autorica recepta: Tamara Sitar @tamarasita