Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 banana
  • 100 g pirea od jabuka
  • sok 1 limuna
  • 2.5 dl Tonka mlijeko 1% m.m.
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 1 čajna žlica chia sjemenki
  • pol vrećice praška za pecivo
  • pola čajne žlice cimeta
  • malo soli
  • kokosovo ulje za pečenje

.
Priprema:

  • Sve sastojke ubacite u blender, izmiksajte i ostavite u frižideru da odstoji cca pola sata.
  • Pecite na ugrijanom kokosovom ulju na laganoj vatri (na jakoj vatri će se prepeći izvana, a unutra ostati pregnjecave).
  • Pečene poslužite sa sjemenkama, voćem, tostiranim orašastim plodovima, omiljenim džemom, namazom...

 

Dodatne napomene:

Ako nemate pire od jabuka, stavite u blender jabuke. Ako nemate ni jabuke, stavite umjesto toga još jednu bananu i samo malo pojačajte sok od limuna.
Ukoliko ne volite kolače/palačinke s pečenim bananama jer su vam teški, onda probajte s ovim malim trikom - banane zalijte limunovim sokom.
Ako nemate blender, uzmite mikser i miksajte, ali umjesto cijelih zobenih stavite zobeno brašno. Možete koristiti i neko drugo brašno, ali zobene daju tu vlažnu teksturu. 

 

Autorica recepta: Tamara Sitar @tamarasita