Sastojci:
- 2 jaja
- 1 banana
- 100 g pirea od jabuka
- sok 1 limuna
- 2.5 dl Tonka mlijeko 1% m.m.
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 100 g zobenih pahuljica
- 1 čajna žlica chia sjemenki
- pol vrećice praška za pecivo
- pola čajne žlice cimeta
- malo soli
- kokosovo ulje za pečenje
.
Priprema:
- Sve sastojke ubacite u blender, izmiksajte i ostavite u frižideru da odstoji cca pola sata.
- Pecite na ugrijanom kokosovom ulju na laganoj vatri (na jakoj vatri će se prepeći izvana, a unutra ostati pregnjecave).
- Pečene poslužite sa sjemenkama, voćem, tostiranim orašastim plodovima, omiljenim džemom, namazom...
Dodatne napomene:
Ako nemate pire od jabuka, stavite u blender jabuke. Ako nemate ni jabuke, stavite umjesto toga još jednu bananu i samo malo pojačajte sok od limuna.
Ukoliko ne volite kolače/palačinke s pečenim bananama jer su vam teški, onda probajte s ovim malim trikom - banane zalijte limunovim sokom.
Ako nemate blender, uzmite mikser i miksajte, ali umjesto cijelih zobenih stavite zobeno brašno. Možete koristiti i neko drugo brašno, ali zobene daju tu vlažnu teksturu.
Autorica recepta: Tamara Sitar @tamarasita

