200g, 3,2% m.m., PS Čaša

SASTOJCI:
pasterizirano mlijeko s 3,2 % m.m., kefirna kultura
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 255 kJ / 60 kcal | |
MASTI | 3,2 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 2,0 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 4,4 | g |
Od kojih šećeri | 4,4 | g |
BJELANČEVINE | 3,3 | g |
SOL | 0,2 | g |
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
Pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,2 % m.m. i 8,5 % suhe tvari. Tako pripravljeno mlijeko se homogenizira i pasterizira na temperaturi 95 ºC 5 min. nakon čega slijedi nacijepljivanje s kefirnom kulturom pri 34 ºC. Nacijepljeno mlijeko fermentira 12-15 sati dok pH ne padne na 4,5 nakon čega se kefir miješa i hladi na 18 ºC te puni u čašice.