180g, 3,2% m.m., PS Čaša

SASTOJCI:
pasterizirano mlijeko s 3,2 % m.m., jogurtna kultura (S. Thermophilus, L. Bulgaricus)
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,2 % m.m. i 8,5 % suhe tvari. Tako pripremljeno mlijeko se homogenizira i pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 do 10 minuta nakon čega slijedi cijepljenje jogurtnom kulturom pri temperaturi od 38 °C. Cijepljeno mlijeko fermentira 12-15 sati dok pH ne padne na 4,5 nakon čega se jogurt miješa i hladi na 25 °C. Slijedi punjenje u čašice na stroju tipa Trepko.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 250 kJ / 60 kcal | |
MASTI | 3,2 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 2,0 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 4,4 | g |
Od kojih šećeri | 4,4 | g |
BJELANČEVINE | 3,3 | g |
SOL | 0,2 | g |
KALCIJ | 125 mg | 15% PU* |
* PU= preporučeni iznos
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.