1L, 3,2% m.m., TetraPak čep

SASTOJCI:
Pasterizirano mlijeko s 3,2 % m.m.
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
Pasterizirano mlijeko se tipizira na 3,2 % m.m. i 8,5 % suhe tvari nakon čega se homogenizira i kratkotrajno pasterizira na 124°C kroz 2 sekunde, hladi na temperaturu punjenja +4 ºC, toči na stroju tipa Tetrapak i skladišti u rashladnoj komori na +4 ºC.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 253 kJ / 41 kcal | |
MASTI | 3,2 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 2,2 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 4,7 | g |
Od kojih šećeri | 4,5 | g |
BJELANČEVINE | 3,2 | g |
SOL | 0,2 | g |
KALCIJ | 120 mg | 15% PU* |
* PU= preporučeni iznos za prosječnu odraslu osobu (8400 KJ/2000 kcal)
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija