1L, 2,8% m.m., TetraPak, čep

SASTOJCI:
Sterilizirano i homogenizirano mlijeko s 2,8 % m.m.
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
Pasterizirano mlijeko se tipizira na 2,8 % m.m. i 8,5 % suhe tvari nakon čega se homogenizira i sterilizira na 138°C kroz 2 sekunde, hladi na temperaturu punjenja 25 ºC, toči na stroju tipa Tetrapak i skladišti u ambijentalnim uvjetima.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 238 kJ / 57 kcal | |
MASTI | 2,8 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 1,9 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 4,7 | g |
Od kojih šećeri | 4,5 | g |
BJELANČEVINE | 3,2 | g |
SOL | 0,2 | g |
KALCIJ | 120 mg | 15% PU* |
* PU= preporučeni iznos za prosječnu odraslu osobu (8400 KJ/2000 kcal)
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija