1L, 1,0% m.m., TetraPak čep

SASTOJCI:
Sterilizirano i homogenizirano mlijeko s 1,0 % m.m.
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
Pasterizirano mlijeko se tipizira na 1% mliječne masti. Zatim se homogenizira i sterilizira na 138°C kroz 2 sekunde, a potom hladi na temperaturu punjenja od 25°C. Pakira se na Tetrapak punilici te skladišti u ambijentalnim uvjetima.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 172 kJ / 41 kcal | |
MASTI | 1,0 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 0,7 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 4,7 | g |
Od kojih šećeri | 4,5 | g |
BJELANČEVINE | 3,2 | g |
SOL | 0,2 | g |
KALCIJ | 120 mg | 15% PU* |
* PU= preporučeni iznos za prosječnu odraslu osobu (8400 KJ/2000 kcal)
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija