1L, 1,0% m.m., TetraPak čep

SASTOJCI: 

Sterilizirano i homogenizirano mlijeko s 1,0 % m.m.

OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:

Pasterizirano mlijeko se tipizira na 1% mliječne masti. Zatim se homogenizira i sterilizira na 138°C kroz 2 sekunde, a potom hladi na temperaturu punjenja od 25°C. Pakira se na Tetrapak punilici te skladišti u ambijentalnim uvjetima.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml
ENERGIJA 172 kJ / 41 kcal
MASTI 1,0 g
Od kojih zasićene masne kiseline 0,7 g
UGLJIKOHIDRATI  4,7 g
Od kojih šećeri 4,5 g
BJELANČEVINE 3,2 g
SOL 0,2 g
KALCIJ 120 mg 15% PU*

* PU= preporučeni iznos za prosječnu odraslu osobu (8400 KJ/2000 kcal)
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija