70g, 30% m.m., PS Zdjelica

SASTOJCI:
Pasterizirano vrhnje s 30% m.m., obrano mlijeko u prahu, mliječni proteini, sol 0,57%, kukuruzni škrob, stabilizatori: karagenan, brašno smjenenki rogača, mljekarska kultura
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
Od pasteriziranog mlijeka se obire vrhnje s 32% mliječne masti. Vrhnje se cijepi s mljekarskim kulturama i fermentira do postizanja pH vrijednosti od 4,5. Tako fermentirano vrhnje se zagrijava i dodaju mu se mliječni proteini, obrano mlijeko u prahu, sol, kukuruzni škrob, stabilizatori: karagenan, brašno sjemenki rogač. Smjesa se zagrijava do 70 ºC i termizira 15 minuta. Zatim se pristupa punjenju u odgovarajuću ambalažu na stroju tipa Trepko (vruće punjenje), a nakon punjenja proizvod mora odležati na temperaturi od 4 do 8 ºC minimalno 12 sati.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 1266 kJ / 307 kcal | |
MASTI | 30,0 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 19,6 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 5,4 | g |
Od kojih šećeri | 2,8 | g |
BJELANČEVINE | 3,8 | g |
SOL | 0,7 | g |
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.