250g, 3,2% m.m., PS Zdjelica

SASTOJCI:
Pasterizirano mlijeko, kombinacija mljekarskih kultura, sirilo
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
Mlijeko se pasterizira na temperaturi od 85 °C kroz 1,5 s te se prima u Schulenburgove kade za proizvodnju svježeg sira i cijepi s kombinacijom mljekarskih kultura i sirilom na temperaturi od 27 – 29 °C. Kada je pH gruša oko 6,1 - 6,2, oko 5-6 sati nakon cjepljenja, sirni gruš se reže harfom i ostavlja na daljnjoj fermentaciji do narednog jutra dok pH ne padne na 4,5, kada se gruš preša i vadi iz kada te puni u ambalažu.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 373 kJ / 89 kcal | |
MASTI | 3,2 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 2,1 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 3,5 | g |
Od kojih šećeri | 3,5 | g |
BJELANČEVINE | 11,5 | g |
SOL | 0,2 | g |
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.