150g, 12% m.m., PS Čaša

SASTOJCI:
pasterizirano vrhnje s 12 % m.m., kombinacija mljekarskih kultura
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
od pasteriziranog mlijeka obire se vrhnje s 12 % mliječne masti te se pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 minuta. Tako pripravljeno vrhnje se cijepi maslačnom kulturom na temperaturi od 29 do 31°C. Nakon 10 minutnog miješanja cijepljeni pripravak se toči u čašice na stroju tipa Trepko i fermentira u komori na temperaturi od 29 - 31°C oko 15 sati., odnosno dok ne postigne odgovarajuću pH vrijednost. Fermentacija se prekida hlađenjem na +4 do +8 °C.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 570 kJ / 138 kcal | |
MASTI | 12,0 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 9,0 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 4,4 | g |
Od kojih šećeri | 4,3 | g |
BJELANČEVINE | 3,0 | g |
SOL | 0,2 | g |