400g, 21%, PS Čaša

SASTOJCI:
pasterizirano vrhnje s 21 % m.m., kombinacija mljekarskih kultura
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 893 kJ / 216 kcal | |
MASTI | 21,0 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 14,5 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 4,5 | g |
Od kojih šećeri | 1,0 | g |
BJELANČEVINE | 2,4 | g |
SOL | 0,2 | g |
Sadržaj soli isključivo je posljedica prirodno prisutnog natrija.
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
Od pasteriziranog mlijeka obire se vrhnje sa 21 % mliječne masti te se pasterizira na temperaturi od 95 °C kroz 5 minuta. Tako pripravljeno vrhnje se cijepi maslačnom kulturom na temperaturi od 29 do 31°C i fermentira dok ne postigne pH vrijednost od 4,5. Nakon toga se miješa i hladi na 25 °C i toči u čašice.