500g, 20% m.m., TetraPak

SASTOJCI:
vrhnje s 20% m.m., modificirani škrob, emulgator E472e, zgušnjivači: ksantan guma, karagenan, regulator kiselosti: E339
OPIS PROIZVODNOG POSTUPKA:
od pasteriziranog mlijeka se obire vrhnje sa 2 % m.m. i pasterizira se na 95 ºC 5 min. Zatim se umješavaju aditivi i tako pripremljeno vrhnje ise homogenizira i kratkotrajno sterilizira na 135 ºC 2 s, toči na stroju tipa Tetrapak i skladošti u ambijentalnim uvjetma.
NUTRITIVNA DEKLARACIJA
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g/ml | ||
---|---|---|
ENERGIJA | 907 kJ / 220 kcal | |
MASTI | 20,0 | g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 15,1 | g |
UGLJIKOHIDRATI | 3,3 | g |
Od kojih šećeri | 2,8 | g |
BJELANČEVINE | 3,7 | g |
SOL | 0,3 | g |